Historie

Lundtofte Trampolinklub blev stiftet 12. september 1972 af bl.a. Søren Svorin, der efterfølgende har været formand i over 37 år. For dette store stykke arbejde, blev Søren Svorin d. 10. april 2019 udnævnt til klubbens første æresmedlem. Samtidig trådte Søren et skridt tilbage i bestyrelsen.

– o –

Hvad er trampolin for en sport?

Trampolin – gymnastikkens højdespringer

Trampolin er koordination og kropskontrol, med frit svæv i op til 8 meters højde. Trampolin er en populær sport i Danmark og er en af GymDanmarks olympisk discipliner.
Trampolin er meget mere end spring i stortrampoliner. Trampolin er noget, der fascinerer de fleste og ikke uden grund. Søger du en følelse af frihed og fornemmelsen af at kunne flyve, er trampolin måske lige noget for dig.

Kondition, koordination og kropskontrol
Trampolinspring sker i “den store trampolin”. Det er en sport, som kræver en overraskende god kondition. Derudover vil du også skulle træne styrke, balance og koordination for at nå målet om fuld kropskontrol i luften. Foreningerne lægger stor vægt på sikkerheden. Det er derfor altid træneren, som afgør, om du er parat til at gå videre med et sværere spring, f.eks. fra en salto til dobbeltsalto.

To øvelser á 10 spring
I trampolin konkurrerer man som hold, synkront og individuelt. Konkurrencen består af to såkaldte øvelser, som hver består af 10 spring, som springes i træk. I første øvelse skal alle springerne opfylde en række krav. På den måde sikrer man, at springerne laver øvelser af nogenlunde samme sværhedsgrad, og at de derfor primært bedømmes på, hvor flot og korrekt, de springer. Anden øvelse er fri, så springerne sammensætter selv deres øvelse. Springerne bliver bedømt på, hvor korrekt de springer, og hvor svær deres øvelse er, samt hvor højt de springer. Sværhedsgraden afhænger af, hvor mange saltoer og skruer, der er, og i hvilken position de udføres.